Tussen een afwisselend en rijk landschap, mystieke sfeer en idyllische plaatsjes diep in de Achterhoek, ligt Kasteel Ruurlo. Het kasteel behoort tot een van de mooiste kastelen van Nederland. Kasteel Ruurlo is ook het decor van het werk en leven van de beroemde neorealistische schilder Carel Willink.

Een monumentale grootmeester verdient een monumentaal thuis. Vandaar dat Hans Melchers, initiatiefnemer van Museum MORE, zijn Carel Willink-collectie onderbracht in het bijzondere kasteel. In Kasteel Ruurlo zijn daarnaast wisselende tentoonstellingen te zien.

Kasteel
De geschiedenis van het gebouw gaat terug tot de 14e eeuw. Door zijn eerbiedwaardige leeftijd, is Kasteel Ruurlo rijk aan verhalen. Inmiddels is het kasteel een kunstmuseum en in oude glorie hersteld. Het combineert moderne toparchitectuur met oude historie. Daarnaast dient de romantische trouwzaal van het kasteel nog altijd als huwelijkslocatie.

Engelse landschapstuin
Een parkachtig omgeving met slingerende paden, waterpartijen, heuvels, verrassende doorzichten omringt Kasteel Ruurlo. Het kasteel wordt omringd door een prachtige en levendige Engelse landschapstuin. Tijdens de restauratie van het kasteelpark is rekening gehouden met kenmerken uit het ontwerp uit de 19e eeuw. Een wandeling door de Engelse Landschapstuin maakt uw bezoek aan Kasteel Ruurlo compleet. Vanuit de landschapstuin is het kasteel op alle kanten goed te bekijken. Ook voor niet museumbezoekers is de tuin toegankelijk.

Oranjerie
In de fraaie Engelse landschapstuin van Kasteel Ruurlo staat de stijlvolle oranjerie. Het gebouw werd vroeger gebruikt om te kunnen pronken met dure en exotische bomen en planten uit verre landen. Oranjerie Ruurlo is nu onze brasserie en net zoals de Engelse Landschapstuin, ook zonder entreekaart toegankelijk.

Foto: Kasteel Ruurlo – glazen brug ontwerp Hans van Heeswijk architecten.