Oogwereld Oud-Zuid (voorheen Oog in Oog), dé specialist voor oogmode en oogzorg. Al vanaf 1903 is op de Willemsparkweg 13 in Amsterdam Oud-Zuid een optiekzaak te vinden. Rond 1930 was het de eigenaar Jacob Querido die er op ambachtelijke wijze het optiekvak bedreef. Een winkel met een rijk verleden, die daarna door Dhr. de Jong zo’n 40 jaar wordt voortgezet, totdat Peter van den Wijngaart in 1983 een nieuw hoofdstuk toevoegt aan de historie met de overname van Oog in Oog. Waar vroeger achterin nog een woonkamer was, komt in 1988 een contactlenspraktijkruimte. Door zijn vakmanschap en passie voor het optiekvak groeit Oog in Oog uit tot een begrip in Amsterdam-Zuid.

Oog in Oog heeft zich recent aangesloten bij Oogwereld om de best mogelijke oogzorg te blijven bieden. Zoekt u een trendy bril met hoogwaardige maatwerk glazen, comfortabele contactlenzen of een specialist voor een gedegen oogonderzoek? Tevens hebben wij onze winkel als expositie ruimte ingericht, zodat wij naast onze evenementen met prachtige wisselende collecties brillen, de ogen kunnen laten genieten van o.a. prachtige kunst- en schilderwerken.
Daarnaast bieden wij u dan de mogelijkheid aan een kijkje te nemen in de binnenkant van uw eigen ogen met behulp van onze geavanceerde apparatuur.
Met de juiste kijkoplossing geniet u van al het moois dat in de wereld en Amsterdam in het bijzonder te zien is.
Dus stap eens binnen in onze winkel in Amsterdam en laat u in meerdere opzichten verassen.