Terug naar Museumtijdschrift

Vorige winnaars

Winnaar 2018 – ‘Nineveh’ van Rijksmuseum van Oudheden

De eerste winnaar van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs was in 2018 de tentoonstelling ‘Nineveh’, van 20 oktober 2017 t/m 25 maart 2018 te zien in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Ruim 5000 lezers en museumfans brachten hun stem uit, waarbij een ruime meerderheid ‘Nineveh’ koos als beste tentoonstelling van het jaar. Stemmers vonden de tentoonstelling onder veel meer ‘leerzaam, mooi en informatief’, de link met de actualiteit getuigend van urgentie.

‘Nineveh’ was gewijd aan de geschiedenis van de archeologische stad Nineveh, in de buurt van de huidige stad Mosul in Irak. Daarnaast besteedde de tentoonstelling aandacht aan de geschiedenis van opgravingen vanaf 1850 en aan bedreigd erfgoed. In de tentoonstelling werd gebruikgemaakt van vernuftige presentatietechnieken. www.rmo.nl

De tweede winnaar van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs wordt op 18 oktober 2019 bekendgemaakt tijdens de Dag van de Tentoonstelling in Gemeentemuseum Den Haag, per 12 oktober 2019 Kunstmuseum Den Haag.