Valkhof Museum verbouwt en verhuist. Het pand wordt ingrijpend gerenoveerd en krijgt een toegankelijkere uitstraling. Ook de presentaties van de collecties worden vernieuwd. In het voorjaar van 2025 heropent het vernieuwde Valkhof Museum aan het Kelfkensbos.
Momenteel is Valkhof Museum op onze tijdelijke locatie geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00. Vanaf 23 december openen we de deuren ook in het weekend.
Valkhof Museum draagt met een indrukwekkende collectie het verhaal van 5.000 jaar geschiedenis uit. We willen laten zien hoe kunst en geschiedenis ons wereldbeeld kleuren. In dit museum leer je over de rijke geschiedenis van Nijmegen in belangrijke bloeiperiodes zoals de Romeinse tijd en de tijd van Karel de Grote. Nijmegen was ten tijde van de Romeinen een stad aan de Limes, de grens van het Romeinse Rijk, die inmiddels tot het UNESCO Werelderfgoed behoort. Alle topstukken uit deze periode vind je in dit museum. Daarnaast zijn er regelmatig wisselende tentoonstellingen over kunst, geschiedenis en wetenschap. Valkhof Museum is gevestigd in een spraakmakend gebouw, een ontwerp van architect Ben van Berkel, aan het historische Valkhofpark, in het hart van Nijmegen.
Valkhof Museum draagt ook de zorg voor het monument Museum Kam in de Museum Kamstraat. Dit gebouw wordt momenteel gerenoveerd en zal na de heropening ook een dag per week zijn deuren openen voor publiek.