Museum Het Valkhof gaat verbouwen. Het pand wordt ingrijpend gerenoveerd en krijgt een toegankelijkere uitstraling. Ook de presentaties van de collecties worden vernieuwd.
Vanaf 1 oktober sluit het museum daarom tijdelijk de deuren van het pand aan het Kelfkensbos voor bezoekers. De benedenverdieping blijft tot het einde van het jaar nog wel open voor scholenbezoek.
Vanaf 1 maart 2023 manifesteert het museum zich in het voormalige ABN AMRO gebouw.
En in het voorjaar van 2025 opent het vernieuwde Museum Het Valkhof aan het Kelfkensbos.

Museum Het Valkhof draagt met een indrukwekkende collectie het verhaal van 5.000 jaar geschiedenis uit. We willen laten zien hoe kunst en geschiedenis ons wereldbeeld kleuren. In dit museum leer je over de rijke geschiedenis van Nijmegen in belangrijke bloeiperiodes zoals de Romeinse tijd en de tijd van Karel de Grote. Nijmegen was ten tijde van de Romeinen een stad aan de Limes, de grens van het Romeinse Rijk, die inmiddels tot het UNESCO Werelderfgoed behoort. Alle topstukken uit deze periode vind je in dit museum. Daarnaast zijn er regelmatig wisselende tentoonstellingen over kunst, geschiedenis en wetenschap. Museum Het Valkhof is gevestigd in een spraakmakend gebouw, een ontwerp van architect Ben van Berkel, aan het historische Valkhofpark, in het hart van Nijmegen.

Museum Het Valkhof draagt ook de zorg voor het monument Museum Kam in de Museum Kamstraat. Dit gebouw wordt momenteel gerenoveerd en zal na de heropening ook een dag per week zijn deuren openen voor publiek.