4 juli 2024

Kunst over badgasten, landgoederen en kastelen, een liefdesbrief aan Curaçao én de puzzel: het nieuwste nummer van Museumtijdschrift brengt de zomer voor het voetlicht. Nu te koop via onze webshop, vanaf 9 juli in de winkel.

 

 

Eeuwenlang waren de godinnen Venus en Diana excuustruus om de badende mens te schilderen. Die tijd is voorbij. Museum More brengt een wervelende ode aan nieuwe baders, met speciaal voor Museumtijdschrift: een kleurwedstrijd!

Dé ontdekking van corona: de pracht van het eigen land. De redactie trok er alvast op uit en bezocht drie adembenemende landgoederen. En tipt negen andere waar landschap, natuur en cultuur hand in hand gaan.

Elke zomer werpt het Rijksmuseum in Amsterdam een nieuwe blik op de collectie. Dit keer gaat het om de verbeelding van mannelijkheid en vrouwelijkheid in de zeventiende en achttiende eeuw. Met voor eenieder de nodige verrassingen.

Een fenomeen en topdesign: het Londense Design Museum staat uitgebreid stil bij de 65e verjaardag van Barbie. Is deze plastic pop nou toppunt van emancipatie of van vrouwelijke clichés? U leest het in Museumtijdschrift.