7 september 2023

Het nieuwste nummer van Museumtijdschrift leidt u langs de hoogtepunten uit het expositieseizoen. Met onder veel meer Hilma af Klint en Piet Mondriaan, wereldster Ai Weiwei en de kunstenaarsfamilie Brueghel. Nu te koop via de webshop, vanaf dinsdag 5 september in de winkel.

Op de cover een grote onbekende, de zeventiende-eeuwse kunstenaar Adriaen van de Venne. Van prinsen tot bedelaars en maatschappelijke satire, Van de Venne draaide er zijn hand niet voor om. Het Zeeuws Museum brengt een groot overzicht.

Wat hebben Hilma af Klint en Piet Mondriaan met elkaar te maken? Beide pioniers van de abstractie waren gefascineerd door alternatieve religies. Maar ze waren ook tegenpolen, blijkt in Kunstmuseum Den Haag.

Het is inmiddels een traditie: voor de vijfde keer organiseert Museumtijdschrift de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs. Dit nummer zet de tien nominaties op een rij.

Ook in dit nummer: de Chinese activist Ai Weiwei doet de Rotterdamse Kunsthal aan en dat belooft spektakel. In Het Noordbrabants Museum staan vijf generaties Brueghel centraal, inclusief aandacht voor de vrouwen.

Benieuwd naar onze hoogtepunten voor de nazomer van 2023? Ren dan nu naar de brievenbus, de winkel of bestel het tijdschrift hier>