Over de prijs

De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs werd in 2018 gelanceerd ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van Museumtijdschrift, het grootste kunsttijdschrift van Nederland. Op de foto de blije winnaar Wim Weijland (2e van rechts), directeur Rijksmuseum van Oudheden.

De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs is een jaarlijkse publieksverkiezing voor de beste tentoonstelling van het culturele jaar. Uit een door een vakjury* samengestelde top 10 kiest het publiek de winnaar. In aanmerking komen tentoonstellingen op gebied van kunst, erfgoed en design, met een verrassende invalshoek, te zien in een Nederlands museum. De prijs is in 2018 gelanceerd ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van het grootste kunsttijdschrift van Nederland en is een samenwerking van Museumtijdschrift, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Vrije Academie.

De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs wordt in 2021 voor de derde keer uitgereikt. Het winnende museum krijgt een geldprijs van
€ 10.000,-. Onder het stemmende publiek wordt een culturele reis verloot voor twee personen door SRC Reizen.

*De vakjury bestond zowel in 2018 als in 2019 uit Adriana Esmeijer, directeur Prins Bernhard Cultuurfonds en juryvoorzitter, Peter van Duinen, directeur Vrije Academie, en Marina de Vries, hoofdredacteur Museumtijdschrift.