Van Luc Tuymans tot de vrouwen van Cobra en wandelen door Duitse steden in de voetsporen van beroemde kunstenaars, Museumtijdschrift 5 biedt volop zomers kunstgenot.

‘Naar zee’ is de kop van dit zomernummer. Eigenlijk zou dit ‘Naar Bergen’ moeten zijn. In Museum Kranenburgh hangen namelijk de zinderende, abstracte zeetaferelen van Edgar Fernhout. De zoon van Charley Toorop vond zijn eigen stijl pas nadat zijn beroemde moeder was overleden. Dit werk met zijn ritmische kleurvlakjes biedt een bijna meditatieve ervaring, schrijft Adrienne Quarles van Ufford.

Aan de andere kant van het land, in Tilburg, opent een spectaculair, door de kunstenaar zelf samengesteld overzicht van Luc Tuymans. Met het werk van deze internationaal bekende, Vlaamse grootheid neemt Hendrik Driessen afscheid als directeur van museum De Pont. In Museumtijdschrift een interview met Luc Tuymans, over schilderen, exposeren en de trage blik.

Staat Cobra tot nog toe vooral bekend als mannenclub, in het Cobramuseum in Amstelveen toont men het werk van acht aan Cobra gelieerde vrouwen. Gaat deze tentoonstelling het Cobra-imago bijstellen? U leest het in Museumtijdschrift.

Het grote zomerartikel is gewijd aan buurland Duitsland. We wandelen in de voetsporen van grootheden als Albrecht Dürer en Caspar David Friedrich, en bieden tips voor verrassende uitstapjes.

Met de 30 tentoonstellingstips en de columns van Oek de Jong en Maria Barnas staat dit nieuwe Museumtijdschrift garant voor een zomerlang kunstplezier.

Nu online te koop via museumtijdschrift.nl, vrijdag 5 juli in de winkel.