Kom maar op met de herfst! Museumtijdschrift 7 staat boordevol mooie artikelen over de must-see tentoonstellingen van dit najaar. Bovenaan het verlanglijstje: het tweeluik over Rembrandts meesterknechten Ferdinand Bol en Govert Flinck, in Museum Het Rembrandthuis en het Amsterdam Museum. Beiden leerden schilderen als de meester, maar waren betere netwerkers en daardoor succesvoller op de markt.

Museum Boijmans Van Beuningen haalt de Deense ster Tal R naar Nederland, volgens auteur Arjan Reinders ‘een van de sympathiekste schilders van dit moment met een aangenaam toegankelijk oeuvre.’ Ook in dit nummer: aandacht voor het 25-jarig jubileum van de Rotterdamse Kunsthal, met een uitgebreid interview met directeur Emily Ansenk. En het Fries museum zet de nog altijd raadselachtige spion en wereldberoemde femme fatale Mata Hari in de schijnwerpers, honderd jaar geleden in Parijs geëxecuteerd maar: geboren in Leeuwarden! Tot slot wordt het Stijljaar in dit nummer stijlvol uitgeluid met een artikel over de gespannen relatie tussen mecenas Helene Kröller-Müller en ‘verversbaas’ Bart van der Leck.

Met Museumtijdschrift 7 kan het kijkplezier beginnen. Met dit nummer, vanaf vandaag verkrijgbaar via onze webshop voor € 8,95 en vanaf dinsdag 10 oktober in de winkel, gaat u uitstekend voorbereid de herfst tegemoet!