25 april 2024

Het Nationale Keramiekmuseum Princessehof lanceert een nieuwe podcastserie: Porseleincast. In deze serie nemen Denise Campbell (conservator Aziatisch keramiek) en Laura Smeets (conservator Europees keramiek) de luisteraar mee op reis door de intrigerende, boeiende en soms bíjna ongeloofwaardige verhalen achter de tentoonstelling ‘Porseleinkoorts: het witte goud van Augustus de Sterke en Madame de Pompadour’.

In de podcastreeks vertellen Denise Campbell en Laura Smeets onder meer over de ontdekking van het porseleinrecept in Europa en de daarop volgende verzamelwoede van de zeventiende-eeuwse rich and famous. Deze ontstaansgeschiedenis van Europees porselein kent intriges die niet zouden misstaan in een moderne spionagethriller. Van loslippige, dronken alchemisten en ruziënde fabrieksmedewerkers tot de krankzinnige keramiekverzameling van Augustus de Sterke en het opmerkelijke levensverhaal van Madame de Pompadour.

Luister de hele podcast nu via www.princessehof.nl/Porseleincast, YouTube, Spotify of je favoriete podcast-app.

Bron: Persbericht Keramiekmuseum Princessehof

Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Porseleincast: Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)

Chris Reinewald schreef voor Museumtijdschrift over de tentoonstelling ‘Porseleinkoorts – Het witte goud van Augustus de Sterke en Madame de Pompadour’. Lees het terug in Museumtijdschrift nr. 2-2024.