28 februari 2024

Carolien Adriaansche maakt kunst van plastic. Het verzamelen en selecteren van plastic afval op basis van vorm, kleur en maat vormt een essentieel onderdeel van haar werkzaamheden als kunstenaar. Door plastic afval te hergebruiken, hoopt ze anderen te inspireren om bewuster om te gaan met hun eigen consumptiegedrag want alles wat we kopen wordt afval. Haar kunstwerken nodigen uit om na te denken over onze levensstijl en de verantwoordelijkheid die we hebben om onze planeet te beschermen en om positieve veranderingen te omarmen die een duurzamere toekomst mogelijk maken.

Over de kunstenaar
Je zou Carolien Adriaansche (1963) de koningin van kunstwerken gemaakt van plastic kunnen noemen. Adriaansche heeft Theatervormgeving gestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze maakt al 30 jaar kunstwerken van plastic afval en geeft daarnaast ook workshops op scholen, bij (culturele) instellingen, musea, gemeenten en bedrijven onder de naam Afvaljuf. Ze exposeert in binnen- en buitenland. Haar  werk was onder meer te zien in Amsterdam, Den Haag, Leiden, Aarhus (Denemarken), Lissabon.

Deze video is verschenen bij de rubriek ‘Een dag uit het leven van’ in Museumtijdschrift 2-2024 ter gelegenheid van de Kinderbiënnale 2024 in Groningen.