19 juni 2024

Paleis Het Loo in Apeldoorn staat op de lijst staat voor Mooiste Musea ter Wereld 2024. Deze lijst, samengesteld door de Prix Versailles die dit jaar zijn tiende verjaardag viert, is donderdag 13 juni bekendgemaakt.

Paleis Het Loo

De lijst bestaat uit zeven nieuw geopende of heropende musea die creativiteit, weerspiegeling van het lokale erfgoed en ecologische efficiëntie dienen, én die een buitengewone indruk achterlaten op hun omgeving.

De zeven musea strijden om drie wereldtitels van 2024 – Prix Versailles, Interior en Exterieur – waarvan de winnaars eind november op het hoofdkantoor van UNESCO worden bekendgemaakt.

Musea bevorderen culturele dialoog
Jérôme Gouadain, secretaris-generaal van de Prix Versailles, is verheugd dat de waardering voor museumgebouwen nu meer wordt erkend:

“Musea zijn unieke inspiratiebronnen die de culturele dialoog bevorderen. Gesterkt door technologie, leveren ze vandaag de dag steeds meer immersieve ervaringen en nemen deel aan de verspreiding van kennis en helpen daarbij de smaak en interesses van hun bezoekers te vormen. Door het opstellen van de Lijst van Mooiste Musea ter Wereld wilden we ook het belang van verwondering benadrukken, die kijkgedrag verheft en ons laat verrassen. Door wat ze zijn en waarvoor ze bedoeld zijn, dragen musea ten volle bij aan intelligente duurzame ontwikkeling.”

Bron: Persbericht Paleis Het Loo

Zie ook onze minidocu over Paleis Het Loo in het tweede nummer van ons digitale tijdschrift Museumtijdschrift+.